Direcția Generală Educație, Tineret şi Sport a Primăriei municipiului Chișinău aduce în atenția comunității activitatea instituțiilor publice de învățământ: grădinițe, complexe  educaționale școli primare-grădinițe și gimnazii-grădinițe, în ajunul zilelor de sărbătoare nelucrătoare din luna mai, 2024.

Așadar:

  • 30 aprilie și 08 mai, 2024 -instituțiile cu învățământ preșcolar vor activa conform programului de activitate de la 7:00 – 17:00 (în ajunul zilelor de sărbătoare);
  • 03 mai și 10 mai – programul de activitate al instituțiilor cu învățământ preșcolar va fi stabilit de la 7:00 – 16:00 – (în ziua de vineri înaintea zilelor de sărbătoare nelucrătoare Paștele și respectiv Paștele Blajinilor).

Menționăm faptul că, la solicitarea părinților aflați în situația de imposibilitate stringentă (motivată) de a prelua copiii mai târziu se vor organiza grupe de serviciu pentru copii.

Totodată, în învățământul primar, secundar, gimnazial și liceal, durata lecțiilor este stabilită prin Ordinul MEC. Astfel, perioada de desfășurarea a orelor în ajun de sărbători / zile libere nu poate fi modificată.

DGETS recomandă respectarea prevederilor actelor normative ce reglementează activitatea instituției: Codului muncii al Republicii Moldova, art.102; Convenției colective de muncă (nivel municipal) pentru anii 2021-2025, Contractului individual de muncă, Fișei postuluiRegulamentului intern ș.a. întru buna desfășurare a activităților în ajunul sărbătorilor.

Încurajăm colaborarea strânsă între părinți și educatori pentru asigurarea unui mediu sigur, stimulant și armonios pentru copii, în special în perioada sărbătorilor.

????Te invităm să ne urmărești pe canalul nostru oficial de Telegram – https://t.me/dgetschisinau