Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău aduce la cunoștință că începând cu data de 1 decembrie 2023, în instituțiile de educație timpurie se va implementa Meniul model unic, sezon (iarnă-primăvară), aprobat de către DGETS și coordonat de către CSP. Acesta va include 3 mese principale şi o gustare (dejun, gustare, prânz, cină) echilibrate de calorii, proteine, lipide, glucide.

Menționăm că, Meniul model unic este elaborat în strictă conformitate cu prevederile meniului model recomandat de Ministerul Sănătăţii prin ordinele MS nr. 638 din 12.08.2016 MS nr. 910 din 02.10.2020 fiind întocmit de către un grup de lucru (directori de instituții, lucrători medicali, tehnologi în alimentația publică) în cadrul DGETS, cu recomandările de rigoare a specialiștilor nutriţioniști reprezentanți ai ANSP și CSP.

Pentru Direcția Generală Educație, Tineret și Sport este primordială sănătatea și bunăstarea copiilor, promovând obiceiuri alimentare sănătoase încă de la vârste fragede. Implementarea unui meniu echilibrat în instituțiile de educație timpurie are rolul de a contribui la formarea unor practici alimentare benefice și la dezvoltarea armonioasă a copiilor.

Fișier atașat – Meniu Model (sezonul iarnă-primăvară 2023-2024)